Coral platform van Google: AI zonder de cloud

20 maart 2019, 18:17
Coral USB Accelerator verbonden met de Raspberry Pi 
Coral USB Accelerator verbonden met de Raspberry Pi 
Google heeft met Coral een nieuw platform hardware- en softwarehulpmiddelen gelanceerd waarmee je neurale netwerken lokaal kunt ontwikkelen.
Zo bevat de Coral USB Accelerator een Edge TPU chip voor het gebruik van lokale AI. De Coral USB Accelerator is ontworpen als een gemakkelijk aan te sluiten accessoire om de Edge TPU op de Raspberry Pi beschikbaar te maken.

Met de neurale netwerken die op het apparaat zelf draaien kun je snel en efficiënt AI toevoegen aan projecten met behoud van privacy. Ontwikkelaars creëren en trainen hun neurale netwerken met TensorFlow voordat ze die compileren en op de Edge TPU-bordjes draaien met de meegeleverde software. Zodra het gecompileerde netwerk geïnstalleerd is, gebeuren alle berekeningen lokaal op de Edge TPU en worden er geen gegevens naar de cloud gestuurd. Zonder de netwerkvertraging van de cloud verhogen de prestaties en behoud je de gegevens van de gebruikers lokaal en onder je eigen controle.

Het Coral-platform bevat ook een verzameling voorgetrainde en voorgecompileerde modellen die geoptimaliseerd zijn voor de Edge TPU. Ze maken het ontwikkelaars eenvoudig om aan de slag te gaan en de modellen zijn ook voor eigen gebruik aan te passen.

De nieuwe Coral-producten en AIY-kits zijn binnenkort ondermeer te koop in de Elektor Shop. De Coral-productlijn is een interessante toevoeging aan het ontwikkelgereedschap voor de Raspberry Pi. Artificial Intelligence blijft een van de meest creatieve domeinen van de computerwereld. We kunnen dan ook niet wachten om te zien welke prototypes de community ontwikkelt.

In MagPi Magazine van mei-juni gaan we dieper in op Coral bij het herkennen van objecten met een Pi-camera.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items