Elektor Team

Gratis Android-ontwikkelsoftware van TI

10 december 2013, 14:36
Gratis Android-ontwikkelsoftware van TI
Gratis Android-ontwikkelsoftware van TI

Het Android operating system is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in mobiele telefoons, maar inmiddels is het systeem zo popualir geworden dat het ook voor andere apparatuur wordt gebruikt. Android blijkt ook interessant te zijn voor ontwikkelaars van embedded toepassingen, zoals Elektor ook al heeft laten zien in een artikel in het juninummer. Android is een compleet open-source systeem dat ontwikkeld is op basis van Linux. Het systeem bevat een compleet Application Framework en het is voor ontwerpers eenvoudig mogelijk om eigen toepassingen te integreren door middel van Java. Er is inmiddels een zeer grote community van zowel Android-gebruikers als -ontwikkelaars.

 

TI biedt nu een gratis Android Development Kit aan, waarmee ontwikkelaars die met de DaVinci DM37x videoprocessor werken hun eigen toepassing kunnen maken en zo ervaring kunnen opdoen met het Android OS. De kit biedt een stabiele en volledig geteste software-omgeving die is toegesneden op de DM37X-hardware, inclusief evaluatiemodules en het BeagleBoard dat ook in het juninummer is toegepast in combinatie met Android.

 

Meer info:
http://focus.ti.com/docs/toolsw/folders/print/androidsdk-dm37x.html?DCMP=dspdavincimay-110525&HQS=DesignersKit+EM+dspdavincimay-em-sw-we

 

Elektor-artikel 'Apps ontwikkelen voor Android':

www.elektor.nl/110265

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items