De ADALM-SR1 Switching Regulator Active Learning Module is een flexibel platform om te experimenteren met schakelende voedingen (SMPS). Zoals de naam aangeeft, is het een educatieve module en geen evaluatieboard voor een schakelend regulator-IC of familie van IC's.
 
ADALM-SR1 Switching Regulator Active Learning Module
Bovenaanzicht van de ADALM-SR1. Het meet 178 x 77 mm en zit vol met pinheaders.
(Bron: Analog Devices)
De ADALM-SR1 wordt geleverd als een voorgemonteerde module omdat schakelende voedingen niet geschikt zijn voor breadboards. De SR1 beschikt ook over current sense versterkers, een instelbare elektronische belasting en een circuit voor injectie van feedbacksignalen. Dit elimineert de noodzaak van dure meetapparatuur, aangezien de signalen van belang kunnen worden waargenomen met een multimeter en / of oscilloscoop. Merk op dat de SR1 bedoeld is als een begeleidend board voor de ADALM2000 Active Learning Module - een klein goedkoop elektronicalab - maar het kan ook zonder worden gebruikt.

De ADALM-SR1 bevat ook beveiligingscircuits zoals overspannings-, stroom-, belasting- en temperatuurbeveiliging om beschadiging van het board door ondoordachte handelingen of bedieningsfouten te voorkomen.

Gratis ADALM-SR1-artikel
Een exclusief Elektor artikel bespreekt de module en verkent de mogelijkheden ervan met behulp van cursussen van het Analog Devices University Program.

Download het artikel om verder te lezen ... klik hier!
 
ADALM-SR1 Switching Regulator Active Learning Module
Testopstelling waarbij de ADALM-SR1 (linksonder) is aangesloten op een voeding, een ADALM2000 en een multimeter. 
Vertaling: Hans Adams