ARM
Elektor Team

Gratis Elektor-webinar: Aan de slag met de LPC800 ARM Cortex-M0

10 december 2013, 14:37
Gratis Elektor-webinar: Aan de slag met de LPC800 ARM Cortex-M0
Gratis Elektor-webinar: Aan de slag met de LPC800 ARM Cortex-M0

Ondanks alle vooruitgang op microcontrollergebied maken de meest microcontrollers nog steeds gebruik van een 8-bits kern. Dit type is zo wijdverspreid dat het gros van de beschikbare tools en software ook hierop is gebaseerd. Dus wat doe je dan als je voor een project een uC nodig hebt? Je pakt gewoon een 8-bits exemplaar.
Als we de fabrikanten van 32-bits microcontrollers mogen geloven, dan verandert dit binnenkort drastisch. Zij bieden sommige van hun 32-bits controllers voor extreem lage prijzen aan en qua rekenkracht zijn deze vele malen beter dan hun 8-bits voorgangers. Tot nu toe zat de grootste drempel voor het praktisch toepassen van een 32-bits uC in de behuizing met een groot aantal aansluitingen, minimaal 32 pennen. Dat is nu opgelost met de introductie van de NXP LPC810, de eerste ARM Cortex-M0 in een 8-pens DIP-behuizing.

 

In dit Engelstalige webinar zal Clemens Valens van Elektor de nieuwe LPC800-familie voorstellen en laten zien hoe eenvoudig het is om hiermee een toepassing te realiseren. Verder zal hij de op de chip aanwezige periferie bespreken en ingaan op enkele speciale eigenschappen van deze microcontroller. Dankzij gratis beschikbare programmeer-tools, een ingebouwde bootloader en C-bibliotheken wordt het ontwikkelen van een 32-bits project bijna kinderspel.

 

Het webinar bestaat uit een presentatie van circa 30 minuten, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.
Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.
 
LPC800 / ARM SIMPLICITY - Twist your ARM
Datum: Donderdag 18 april 2013
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Clemens Valens (Elektor.Labs)
Taal: Engels

 

Meer info en inschrijven
http://www.element14.com/community/events/3662

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items