Grootste drijvende veld zonnepanelen ter wereld

22 maart 2016, 15:47
Grootste drijvende veld zonnepanelen ter wereld
Grootste drijvende veld zonnepanelen ter wereld
Zachtjes dobbert een veld met zonnepanelen op het Queen Elizabeth II stuwmeer, op een afstand van ongeveer 32 kilometer van Londen. Het veld heeft een piekvermogen van 6,3 MW en zal naar verwachting in het eerste jaar na inbedrijfstelling ongeveer 5,8 miljoen kWh produceren.

Het veld bestaat uit 23.000 zonnepanelen gemonteerd op 61.000 drijvende platformen die met 177 ankers op hun plaats worden gehouden. Dit resulteert in een veld met een oppervlakte van ongeveer 128,3 hectare (ongeveer 6% van de totale oppervlakte van het stuwmeer) en een omtrek van 4,3 km. 

Een van de voordelen ten opzichte van zonnepanelen op het land is dat drijvende panelen voortdurend worden gekoeld door het water eronder. Drijvende velden kunnen ook eenvoudiger en goedkoper worden gebouwd – de afzonderlijke panelen worden op hun platformen geplaatst en drijvend naar de hoofdunit vervoerd waar ze eenvoudig worden vastgemaakt en verankerd. Dit maakt ook het toevoegen van panelen in de toekomst een eenvoudige zaak. 

Nog een voordeel is dat ze ruimte innemen die niet voor een ander doel wordt gebruikt en dat ze het water tegen de zon beschermen waardoor algengroei wordt tegengegaan. 
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items