STM
Elektor Team

Gyro-accelerometer combi-chip

10 december 2013, 14:36
Gyro-accelerometer combi-chip
Gyro-accelerometer combi-chip

STMicroelectronics heeft een multi-sensor module met vijf detectiegraden voorgesteld. Bij de nieuwe LSM320DL zijn een 3-assige digitale accelerometer en een 2-assige digitale gyroscoop gecombineerd op één enkele chip, waardoor een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid mogelijk zijn bij geringe afmetingen en een lage prijs. De nieuwe module biedt nieuwe mogelijkheden voor nauwkeurige bewegingsdetectie in mobiele telefoons, navigatiesystemen, game-controllers en andere elektronische apparaten.

 

De nieuwe bewegingsdetectiemodule van ST detecteert versnellingen tot 16 g en hoekveranderingen tot 2000 dps langs de horizontale en verticale as. Een geavanceerd ontwerp van de mechanische detectiestructuur zorgt voor een uitstekende symmetrie en een goede weerstand tegen mechanische en thermische belastingen. De module maakt gebruik van hetzelfde micromachining-technologieproces dat ST al heeft toegepast in meer dan 1,2 miljard bewegingssensoren die het bedrijf inmiddels al heeft verkocht.

 

Speciaal voor toepassing in batterijgevoede apparatuur is de nieuwe sensormodule voorzien van power-down- en sleep-modes. Dankzij de aanwezigheid van een embedded FIFO (first-in first-out) memory-block is er geen continue communicatie nodig tussen de sensormodule en de host-processor, wat ook voor een stroombesparing zorgt. De module is geschikt voor voedingsspanningen van 2,4 tot 3,6 V.

 

De nieuwe LSM320DL multi-sensor-module is direct leverbaar, de stuksprijs bedraagt $3,50 bij afname vanaf 1000 stuks.

 

Meer info:
www.st.com/mems

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items