Veel (jonge) elektronici hebben tegenwoordig moeite met het ontwerpen van analoge schakelingen. Dit onderwerp komt in de elektronica-studies steeds minder aan bod, bijna iedereen is tegenwoordig bezig met het ontwerpen van digitale schakelingen en met programmeren. Toch is kennis van analoge techniek onmisbaar.

Het Engelstalige "Linear Circuit Design Handbook", dat is samengesteld door ingenieurs van Analog Devices, kan worden gezien als een universeel naslagwerk voor diverse soorten analoge circuits. Naast uitleg over de opzet en werking van opamnps worden allerlei toepassingen beschreven, zoals buffers, instrumentatieversterkers, logaritmische versterkers, comparators, audioversterkers enzovoorts. Ook wordt gekeken naar het gebruik van diverse soorten sensoren.

Daarna wordt overgestapt naar HF-schakelingen, zoals mixers, modulators, vermogensdetectoren en phase locked loops. Vervolgens wordt sampling bekeken, met verschillende typen converters en bijbehorende zaken zoals spanningsreferenties en sample-and-hold-circuits. Een apart hoofstuk is gewijd aan analoge filters, waarna spanningsregelaars en passieve componenten worden behandeld. Tot slot wordt nog gekeken naar belangrijke punten bij het ontwerpen van een print voor een analoge schakeling. Dit interessante boek is nu verkrijgbaar in de Elektor-shop.