Handig mini-soldeerboutje

28 juni 2016, 12:00
De mini-soldeerbout van Seed Studio is de ideale metgezel voor soldeerklussen onderweg of als tweede soldeerboutje thuis. Het boutje is klein van afmetingen (16,8 x 1,65 cm) en heeft meer weg van een dikke pen dan van een soldeerbout. Het handvat is gemaakt van een stevige kunststof en aan de zijkant bevindt zich een helder OLED-display met twee drukknoppen voor het instellen van de temperatuur.

De bijgeleverde soldeerstift is voorzien van een fijne punt. Deze is uitwisselbaar en wordt met een boutje en een bijgeleverd sleuteltje vast gezet in het handvat. Aan de achterkant van het handvat zitten de voedingsaansluiting en een microUSB-bus voor aansluiting op een PC. Het boutje heeft met de bijgeleverde voeding een vermogen van 40 W.

Wanneer het boutje via een microUSB-kabel wordt aangesloten op de computer, heeft de gebruiker de mogelijkheid om verschillende parameters aan te passen, zoals werktemperatuur, standby-temperatuur, wachttijd voor standby en nog enkele andere punten. Aangezien de software open-source is, bestaat ook de mogelijkheid om deze zelf aan te passen of uit te breiden.

Dit handige boutje is nu verkrijgbaar in de Elektor-shop.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items