Happy New Year 2022: Electronics Are Essential

Het tweede pandemische jaar ligt achter ons. Ondanks een paar succesvolle beurzen en evenementen heeft de industrie in 2021 zeker een aantal uitdagingen gekend. Het jaar werd bijvoorbeeld gekenmerkt door het verergerende chip-tekort, dat u misschien zelf hebt gevoeld bij uw kerstinkopen. Ik ben er echter vast van overtuigd dat we optimistisch kunnen blijven. Ik hoop dat er in 2022 een einde komt aan de drastische contactbeperkingen en ik denk dat elektronicabedrijven kunnen samenwerken om veel van de bevoorradingsproblemen voor componenten en modules te overwinnen. Ik denk zelfs dat we sterker uit de crisis zullen komen, met een modernere, digitale bedrijfsvoering, met nieuwe mogelijkheden voor dagelijks (samen)werken en creatieve manieren om dingen online te beleven. Elektronica zal in dit alles een fundamentele rol spelen, en we kunnen met recht zeggen dat de jaren 2020 een decennium van de elektronica zal zijn. 

In 2021 vierde Elektor zijn 60-jarig bestaan met een speciale editie van het tijdschrift. Dat deden we met trots. De komende weken en maanden zullen we u op de hoogte houden van de nieuwste trends en innovaties. In Elektor magazine - maar ook met online artikelen, video's, webinars en podcasts - geven we een diepgaand inzicht in de belangrijkste thema's in de elektronica. Uiteraard met de gebruikelijke mix van theorie en praktijk. Binnenkort ontvangt u ons januari/februarinummer, dat zich richt op motorbesturingstechnologie. Vanaf dit nummer zullen de artikelen van onze redacteuren en schrijvers worden aangevuld met reportages over de industrie. Over het onderwerp motorbesturing zult u genieten van diepgaande artikelen van mijn collega's Mathias Claußen, Dr. Thomas Scherer, en Stuart Cording. En in februari zal ons redactieteam een webinar over dit onderwerp organiseren.

De maart/april-editie van Elektor is gewijd aan het onderwerp embedded ontwikkeling. En als ik nog verder vooruit kijk, kan ik verklappen dat er al diverse artikelen over IoT (mei/juni) en meet- en testoplossingen (juli/augustus) zijn gepland.

Ik ben vooral enthousiast over ons zomernummer 2022, waarin tientallen innovatieve schakelingen aan bod zullen komen. Ons redactieteam is al druk bezig met het verzamelen en voorbereiden van kleine schakelingen die geschikt zijn om na te bouwen, of die kunnen inspireren. Misschien wilt u ook iets bijdragen? Niets of niemand houdt u tegen om uw projecten op het Elektor Labs platform te presenteren. Leuke projecten zijn altijd welkom, net als tips en trucs die ook voor andere ingenieurs en makers nuttig kunnen zijn!  

In het september/oktober-nummer zullen we het hebben over draadloze technologieën, wat een hot topic is voor veel leden van onze community. En, zoals gebruikelijk, sluiten we het jaar af met een focus op elektronica-productie. Verder wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat er een extra, achtste editie verschijnt in 2022... Maar dat blijft vooralsnog geheim!

Tenslotte wil ik u erop wijzen dat we van plan zijn om in 2022 nog meer online content aan te bieden. U kunt veel nieuwe elektronicaprojecten verwachten, "how-to" engineering tutorials, nuttige Elektor TV-video's (projecten, interviews en reviews) en nog veel meer. 

Namens Elektor en de redactie wens ik u en uw gezin een gelukkig, succesvol en vooral gezond nieuwjaar!