Elektor Team

Helderste LED-spotlight

10 december 2013, 14:37
Helderste LED-spotlight
Helderste LED-spotlight

Met een lichtstroom (luminous flux) van meer dan 3000 lumen is de nieuwe Kreios SL van Osram het helderste LED-spotlight dat op dit moment verkrijgbaar is. De Kreios SL is bedoeld als vervanger voor standaard halogeen-spotlights van 100 tot 250 watt voor lichteffecten bij tentoonstellingen, beurzen en als achtergrondverlichting bij studio-opnamen. Het nieuwe LED-spotlight biedt hierbij een economisch aantrekkelijk alternatief door de lange levensduur (tot 30.000 uur) waarbinnen de LED niet hoeft te worden vervangen. Bij halogeen-spotlights is de lamp na ongeveer 800 uur aan vervanging toe.

 

De lichtbundel van de Kreios SL is verstelbaar van 40° tot 120°, en met een speciale spotreflector is een bundel van 24° graden mogelijk. Daarnaast kan het licht van het spotlight continu worden gedimd van 5 tot 100%. De geïntegreerde koeling produceert vrijwel geen geluid.

 

Het nieuwe spotlight wordt gepresenteerd tijdens de Prolight + Sound beurs voor evenemententechnologie die van 10 tot 13 april 2013 in Frankfurt wordt gehouden.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items