Bij de infinityPV HeLi-on zonnelader zijn drie belangrijke onderdelen in één product gecombineerd: een groot oprolbaar zonnepaneel, een accu voor energieopslag en efficiënte elektronica. De lader past in uw broekzak en het zonnepaneel kan naar behoefte worden uitgerold. Met de HeLi-on kan een smartphone in 2 tot 3 uur worden opgeladen.

De HeLi-on is een kickstarterproject van de in 2014 opgerichte Deense startup infinityPV die zich bezighoudt met het fabriceren van organische (polymeer-) zonnecellen. Met de zonnelader kunnen mobiele apparaten op twee manieren worden opgeladen: direct met zonlicht door het zonnepaneel uit te rollen of, als de zon onder is, met de ingebouwde lithium-ion-accu van 2600 mA/h. Deze accu kan op zijn beurt met het zonnepaneel of via een USB-adapter worden opgeladen. De 105 gram wegende HeLi-on zonnelader heeft afmetingen van 11,3 x 3,6 x 2,8 cm en kan worden gebruikt met alle apparaten die via USB kunnen worden opgeladen zoals smartphones, zaklantaarns, camera’s, draagbare game-consoles en walkie-talkies.

Het flexibele zonnepaneel bestaat uit een laag zonnecellen met een dikte van 2 µm die aan beide zijden is voorzien van een beschermende folielaag. De totale dikte van het zonnepaneel is ongeveer één millimeter. De HeLi-on bevat Maximum Power Point Tracking elektronica die ervoor zorgt dat onder alle (weers)omstandigheden het beste laadrendement wordt verkregen.

Op 15 december 2015 werd de HeLi-on zonnelader door de Danish Crowdfunding Association uitgeroepen tot ‘beste crowdfunding project 2015’. De kickstartercampagne loopt nog tot 8 januari 2016.