Het conflict tussen PIC en AVR is eindelijk voorbij

21 januari 2016, 22:32
Het conflict tussen PIC en AVR is eindelijk voorbij
Het conflict tussen PIC en AVR is eindelijk voorbij
Het is nu officieel: Microchip, de fabrikant van de bekende PIC -microcontrollers (en andere componenten) is een overeenkomst aangegaan om Atmel, de fabrikant van de even bekende AVR -microcontrollers (en andere componenten), over te nemen voor ongeveer 3,2 miljard Euro. De transactie is goedgekeurd door de Board of Directors van beide bedrijven en wordt naar verwachting uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2016, mits ook de aandeelhouders van Atmel akkoord gaan en de gebruikelijke goedkeuring van de beursautoriteiten wordt verkregen. Goedkeuring van de aandeelhouders van Microchip is voor deze transactie niet vereist.

Met deze acquisitie schaart Microchip zich in de rangen van NXP dat onlangs Freescale overnam, Intel dat Altera aankocht en Avago dat Broadcom inlijfde. Dit jaar wordt ook nog verwacht dat ON Semiconductor Fairchild gaat overnemen, zodat 2016 een jaar van miljarden-overnames lijkt te worden. Hopelijk hoeven we dan voortaan minder websites te volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe producten en datasheets. 

Zal deze overname een einde maken aan de lange strijd tussen AVR -liefhebbers en PIC -fanaten? Waarschijnlijk niet. Pepsi of Coca-Cola? Wat maakt het uit, zolang de producten maar doen wat ze beloven.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items