Het Internet of Displays

30 maart 2017, 10:04
Het Internet of Displays
Het Internet of Displays
Steeds meer apparaten zijn verbonden met het Internet en er zijn al evenveel apparaten die een grafische gebruikersinterface (GUI) met aanraakscherm nodig hebben. Wat is logischer dan aan die vraag tegemoet te komen met een draadloos display met aanraakscherm? Welkom bij het Internet of Displays (IoD).

De Australische fabrikant van slimme displays 4D Systems heeft dit gedaan met de introductie van de gen4-IoD, een familie van intelligente displaymodules met resistief aanraakscherm en WiFi mogelijkheden. Samen met de visuele programmeeromgeving 4D Workshop kunnen de displays snel en gemakkelijk worden ingezet in toepassingen als grafische gebruikersinterface (GUI) met draadloze verbinding. Het gaat ook met de Arduino-IDE.

Dankzij de bekende ESP8266-chip met ingebouwde WiFi kunnen de displaymodules zware grafische taken aan en verbinden en communiceren met clouddiensten en andere apparaten op het web.  Ze zijn voorzien van een SD-kaartslot voor uitgebreide opslagmogelijkheden. De displays worden voorlopig geleverd in drie formaten, allemaal met een display van 240 x 320 pixels: 2.4”, 2.8” en 3.2”.

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items