Het nieuwe Elektor-magazine november/december 2017 is nu verkrijgbaar

18 oktober 2017, 00:00
Elektor-magazine november/december 2017
Terwijl in het laboratorium en op de redactie alweer hard wordt gewerkt aan het eerste nummer van het volgende jaar, is ons november/december 2017 Elektor-magazine vanaf vandaag te koop. Bestel het tijdschrift in onze webshop en betaal tijdelijk geen verzendkosten.
 
Het laatste nummer van 2017 is weer tot de nok gevuld met interessante projecten en informatie ― genoeg om de winterse dagen door te komen. Een greep uit de inhoud:
 
Functiegeneratoren: drie apparaten worden aan de tand gevoeld en voor- en nadelen besproken; waar moet u op letten als u zo’n instrument wilt aanschaffen?
 
Een letterlijk en figuurlijk spannend lab-project is de Spiral MicroTesla: wanneer u zich altijd al hebt afgevraagd hoe ze in oude Frankenstein-films die spectaculaire vonken maakten, dan is dit iets voor u!
 
Het audio-DAC project uit het juli/augustus-nummer wordt afgerond met een kwalitatief hoogwaardige volumeregeling die echter ook stand-alone voor andere audio-projecten kan worden gebruikt.
 
Andere onderwerpen die u niet mag missen:
 
Microcontroller-board voor het FPGA-DSP-board: hiermee wordt de FPGA-DSP software defined radio tot een zelfstandig apparaat afgerond.
Elektrische vliegenmepper: hier leest u hoe u zo’n ding kunt opvoeren.
Met een Arduino kunt u veel leuke dingen doen, zoals een nauwkeurige keukenweegschaal bouwen.
Vorig jaar hebben we laten zien hoe u met LED-filamenten een groot 7-segment-display kunt maken; hier gebruiken we vier van die displays om een multifunctioneel scorebord te bouwen.
Ook kijkt onze vaste medewerker dr. Thomas Scherer hoe een hoverboard in elkaar zit.
En in onze Retrotronica-rubriek zetten we een geheel discreet opgebouwde time-sharing rekenmachine met vier terminals in het zonnetje.
 
Bekijk hier de volledige inhoudsopgave van Elektor november/december 2017.
 
U kunt de gedrukte uitgave van het november/december-nummer in onze webshop kopen; tot 20 december 2017 betaalt u géén verzendkosten.
 
Elektor Gold- en Green-leden kunnen het digitale exemplaar hier downloaden.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items