De nieuwe A1330 van Allegro MicroSystems is een 360° hoeksensor-IC dat contactloos hoekinformatie levert met behulp van CVH-technologie (Circular Vertical Hall). Het IC heeft een SoC-architectuur (System-on-Chip) en omvat: een CVH-front-end, digitale signaalverwerking en een analoge outputdriver. Er zit ook een geïntegreerde EEPROM in, die maximaal 100 lees/schrijf-cycli ondersteunt, voor flexibel programmeren van kalibratieparameters. Defecte aarddraaddetectie en door de gebruiker selecteerbare uitgangsspanningsniveaus maken de A1330 ideaal voor toepassingen waar zeer betrouwbare, snelle 0° tot 360° hoekmetingen nodig zijn.

De A1330 beschikt over een instelbare interne middeling, waarmee de balans tussen responstijd en resolutie kan worden geoptimaliseerd voor de toepassing. Dat is ideaal voor toepassingen met lage rotatiesnelheden die een grote nauwkeurigheid nodig hebben. Voor toepassingen met hogere toerentallen biedt de A1330 een snellere analoge responstijd zonder middeling.
Voor toepassingen met kleine verdraaiingen biedt de A1330 een programmeerbare schaling, zodat het volledige dynamische bereik van de output benut kan worden. Programmeerbare drempelwaarden voor minimum- en maximumhoek maken diagnose van mechanische fouten mogelijk.

De A1330 is verkrijgbaar in een single- en dual-die versie in een 8-pens TSSOP. De IC’s zijn loodvrij: het leadframe is volledig bedekt met mat tin.