Bekijk samen met ons de Home Assistant Green. Dit product belooft een veilige en lokale oplossing voor smarthome-management te zijn, en de makkelijkste manier om met Home Assistant aan de slag te gaan.

De Home Assistant Green gebruikt een quadcore Cortex A55-cpu en is uitgerust met 4 GB RAM en 32 GB eMMC niet-vluchtig geheugen. Het apparaat heeft ook twee USB 2.0 poorten en een Gigabit Ethernet poort. Het heeft een compact en stevig ontwerp, zodat het overal in huis geplaatst kan worden waar er maar een ethernetaansluiting is. Zoals je in de video hieronder kunt zien, bevat de doos alle noodzakelijke onderdelen om direct aan de slag te gaan. Behalve de computer zelf is er een snelstartgids, een voeding met stekkeradapters voor verschillende landen, en een ethernetkabel. De eerste installatie kun je uitvoeren via de lokale website van Home Assistant of via de mobiele app, voor zowel iOS- als Android-systemen.

Home Assistant Green is ontworpen om het integreren van smarthome-apparaten zoals lampen, sloten, thermostaten en camera's naadloos en intuïtief te maken, alles bestuurd via een centrale user interface in de mobiele app. Hoewel je de Home Assistant-software ook kunt draaien op een Raspberry Pi, is het toch erg handig om iets te hebben dat meteen out of the box werkt zoals de Home Assistant Green, speciaal ontworpen voor zijn doel. Hij heeft geen overbodige eigenschappen en hoeft zijn resources niet te delen met andere taken. Bekijk de video hieronder:

Meer ontdekken!

Wil je meer weten over elektronica? Bekijk andere geweldige educatieve video's en benut de kennis van experts door aanvullende content te bekijken op ons Elektor YouTube-kanaal en ons Elektor Industry Youtube-kanaal. Abonneer je op onze Elektor nieuwsbrief en ontvang een constante stroom aan technische kennis en interessante ideeën.


Vertaling: Jan Mulder