Hoofdprijs Edison Challenge uitgereikt

9 maart 2016, 10:49
Hoofdprijs Edison Challenge uitgereikt
Hoofdprijs Edison Challenge uitgereikt
Onder het motto "What will you make?" hebben Elektor en Intel eind vorig jaar een wedstrijd georganiseerd waarbij de deelnemers een  project moesten ontwikkelen op basis van de Intel Edison. In totaal kwamen er 35 voorstellen voor projecten binnen, waarvan er tien door de jury werden geselecteerd. Deze deelnemers ontvingen een gratis Intel Edison kit voor Arduino met bijbehorend Elektor-boek voor het realiseren van hun voorstel.

7 van de 10 deelnemers hebben hun project tijdig afgerond en op deze projecten kon vervolgens gestemd worden. In totaal werden er maar liefst 16.205 stemmen uitgebracht, waarvan Marko Bertrand met mede-ontwikkelaar Robert Jacobs met hun ontwerp "Flight controller met GPS-besturing voor zelf ontworpen quadcopter" de meeste stemmen binnenhaalden en daarmee ook de hoofdprijs wonnen, € 1000 shop-tegoed.

Afgelopen donderdag 3 maart waren Marko Bertrand en Robert Jacobs te gast op het Elektor-kasteel in Limbricht, waar ze namens Elektor werden gefeliciteerd door juryvoorzitter Harry Baggen en namens Intel door Griet Aertgeerts en Wim Nagels. Daarna mochten Marko en Robert hun gezamenlijke project presenteren voor Elektor.TV. Het resultaat kunt u hieronder bekijken.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items