Huizen worden steeds slimmer

22 januari 2017, 13:43
Foto: Business Wire
Foto: Business Wire
Met de opkomst van het Internet der Dingen (Internet of Things, IoT) komen steeds meer producten onder de noemer Home Automation of Smart Home op de markt. Silicon Labs blijft bij deze trend niet achter en lanceert een draadloze aanwezigheidssensor en een slimme wandcontactdoos, die moeten helpen ons huis veiliger, behaaglijker en energiezuiniger te maken.
De aanwezigheidssensor is een compacte oplossing die draadloos met Zigbee-netwerken communiceert en is voorzien van een passieve infraroodsensor plus een licht- en temperatuur/luchtvochtigheidssensor. De batterijgevoede sensor is bijzonder zuinig: hij kan tot 5 jaar op een setje van twee AAA-batterijen functioneren. De IR-detector heeft een bereik van ongeveer 12 meter bij een detectiehoek van 90 graden.
De slimme contactdoos communiceert eveneens draadloos met Zigbee-netwerken en kan worden gebruikt om een brede reeks domoticaproducten te schakelen. De contactdoos wordt uit het lichtnet (110...240 VAC) gevoed en kan stromen tot 15 A schakelen. Ook hier zijn ene licht- en temperatuur/luchtvochtigheidssensor geïntegreerd.
Beide producten zijn opgebouwd rond het Mighty Gecko EFR32MG System-on-a-Chip (SoC), bestaande uit een ARM Cortex M4-rocessor plus een 2,4-GHz transceiver. Ze worden ondersteund door de Simplicity Studio ontwikkeltools van Slicon Labs.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items