Het iFest-project (een samenwerkingsverband van wetenschappelijke instituten en commerciële partners) heeft als doel een nieuwe generatie festivalbandjes te ontwikkelen die op basis van ingebouwde communicatie- en sensorfunctionaliteiten voor een rijkere festivalervaring zorgen. Daarnaast ontwikkelt iFest een softwareplatform dat het mogelijk maakt de bandjes te beheren en de verkregen data te analyseren.
Goedkope, draagbare technologie wint ook in de entertainmentsector snel terrein. In 2014 werden al festivalbandjes op basis van RFID-technologie geïntroduceerd. Het iFest-project wil deze technologie uitbreiden met geavanceerde communicatie-, sensor- en actuatorfunctionaliteit. Hiervoor moeten enkele concrete aspecten uitgewerkt worden: nieuwe communicatieprotocollen met een laag verbruik en een bijhorende ondersteunende netwerkinfrastructuur; precieze lokalisatiealgoritmen om de bewegingen van bezoekers te volgen; kwaliteitsnormen voor beide aspecten en een analyse van de impact op de festivalervaring van bezoekers.

De mogelijkheden van iFest zullen worden toegepast op drie domeinen: toegangscontrole en veiligheid, sociale interactie tussen bezoekers en analyse van het gedrag van festivalgangers. Daarnaast wil iFest een festivalplatform ontwikkelen dat de organisatoren toelaat om data van deze nieuwe generatie festivalbandjes op te slaan en te analyseren. iFest zal algoritmes ontwikkelen die  inzicht verschaffen in groep- en individuele gedragingen en ervaringen van bezoekers. En ook bezoekers zelf zullen op basis van real-time, gepersonaliseerde aanbevelingen een rijkere festivalervaring kunnen genieten.