“Ik zal terugkomen” sprak de Atom...

16 augustus 2016, 13:53
“Ik zal terugkomen” sprak de Atom...
“Ik zal terugkomen” sprak de Atom...
Jammer voor de Retrotronica-fans, dit betekent niet de terugkeer van de legendarische Acorn Atom die ons in het begin van de jaren 1980 programmeren leerde met een 6502 en waar we in zwart-wit in Elektor over publiceerden! 
Het is Intel’s Atom, die rond oktober 2007 zijn leven begon als processor voor netbooks en later in telefoons en tablets een nieuwe bestemming vond. Na een minder succesvolle periode, die Intel een hardnekkig verlies van vier miljard dollar per jaar opleverde, is diezelfde Atom nu weer terug met een ontwerp dat is geoptimaliseerd voor drones, IoT, VR headsets, camera’s en zelfrijdende auto’s.

Volgens Intel kan de nieuwe Atom samenwerken met de RealSense ZR300 3D-camera en dat wijst in de richting van VR- en augmented-reality-toepassingen. Er wordt gebruik gemaakt van Intel’s Gen 9 graphics.

Elektor heeft een paar maal geprobeerd om met Intel samen te werken om de originele Atom met projecten en een wereldwijde wedstrijd beschikbaar te maken voor de zelfbouw-gemeenschap, helaas zonder succes. We zullen zien of de nieuwe Atom is opgewassen tegen de alomtegenwoordige ARM-concurrentie. 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items