Imec ontwikkelt HaLow-module voor IoT

13 juni 2016, 10:15
Imec ontwikkelt HaLow-module voor IoT
Imec ontwikkelt HaLow-module voor IoT
Onderzoeksinstituut Imec heeft, samen met Holst Centre en Methods2Business, een Wifi-radio-oplossing ontwikkeld met een groot bereik en 10 maal lager stroomverbruik dan de huidige state-of-the-art OFDM (orthogonal frequency division multiplexing)–oplossingen, die uitermate geschikt is voor IoT-gerelateerde toepassingen.
 
De module voldoet aan de IEEE 802.11ah-standaard, een recent door de Wi-Fi Alliance geïntroduceerde standaard, ook wel HaLow genoemd. In vergelijking met andere IoT-standaarden maken de sub-GHz draaggolf en de verplichte 1- en 2MHz-kanaalbandbreedtes een groter bereik mogelijk met schaalbare datasnelheden van 150 kb/s tot 7,8 Mb/s. De nieuwe standaard gebruikt OFDM om de linkkwaliteit te verbeteren, wat vooral belangrijk is in stedelijke omgevingen.
 
In de module werkt een sub-1GHz-IEEE-802.11ah-tranceiver van Imec en Holst Centre samen met een Medium Access Controller van Methods2Business om tot 8000 IoT-apparaten met elkaar te kunnen verbinden. Daarbij worden geavanceerde technieken gebruikt, zoals CSMA/CA, DCF, EDCA, Target Wake Time (TWT) en Restricted Access Window (RAW). Tijdkritische functies zijn in hardware geïmplementeerd, terwijl de hogere MAC-protocollen door software worden afgehandeld.
 
Meer informatie: www.imec-nl.nl/nl_en/press/imec-news/fully-digital-transmitter-iot.html
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items