Elektor Team

In memoriam: Bob Pease en Jim Williams

10 december 2013, 14:36
In memoriam: Bob Pease en Jim Williams
In memoriam: Bob Pease en Jim Williams

De elektronicawereld heeft in korte tijd twee grote iconen verloren. Zowel Bob Pease als Jim Williams zijn elektronica-ontwerpers die dankzij hun columns, boeken en application notes decennia lang elektronici hebben opgeleid op elektronicagebied en geholpen met elektronicaproblemen.

 

Jim Williams was bekend als leraar, ontwerper, ingenieur en auteur. Zijn passie was de analoge elektronica in alle soorten en vormen. Hij verspreidde zijn kennis op dat gebied aan iedereen die er belangstelling voor had. Hij leidde talloze analoge ontwerpers en andere elektronici op en was een inspiratiebron voor velen. De columns die hij schreef voor Electronic Design News worden nog steeds beschouwd als verplichte kost voor analoge ontwerpers. Zijn application notes, die hij in de laatste jaren voor Linear Technology schreef, zijn voorbeelden van precisie, overzichtelijkheid, informatie en humor.

 

Vreemd genoeg kunnen we over Bob Pease praktisch dezelfde tekst schrijven. Ook hij was analoog elektronicus in hart en nieren. Bob was de ontwerper van veel - inmiddels legendarisch geworden - IC's van National Semiconductor. Daarnaast schreef hij talloze application notes en boeken. Ook hij had een populaire column met de naam "Pease Porridge" die in Electronic Design Magazine verscheen. Bob stond erom bekend dat hij iedereen met een analoog probleem hielp, of het nu een grote of een kleine klant was van NS.

 

Tragisch genoeg was de begrafenis van Jim fataal voor Bob. Op de terugweg van de begrafenis van Williams raakte Pease met zijn oude kever van de weg en verongelukte daarbij dodelijk.

 

We betreuren het heengaan van deze twee mensen die zoveel betekend hebben voor de elektronicawereld.

 

Meer info:

http://www.edn.com/article/518568-Analog_engineering_legend_Bob_Pease_killed_in_car_crash.php

http://www.edn.com/article/518496-Analog_guru_Jim_Williams_dies_after_stroke.php

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items