In Parijs verwarmen servers het zwembad

29 februari 2016, 11:46
In Parijs verwarmen servers het zwembad
In Parijs verwarmen servers het zwembad
Hoe kunnen we door computerservers ontwikkelde warmte op een milieuvriendelijke manier hergebruiken? Volgens het gemeentebestuur van Parijs door er het water van het zwembad mee te verwarmen. In juli 2015 werd de aanbesteding gestart voor de energievoorziening van het zwembad van Butte-aux-Cailles door hergebruik van warmte die lokaal door informatica-activiteiten wordt geproduceerd. 
Het Franse startupbedrijf Stimergy kwam met een voorstel voor een innovatieve installatie die een besparing oplevert die overeenkomt met 45 ton CO2 per jaar. Het zwembad van deze historische wijk in het dertiende arondissement van de Franse hoofdstad, oorspronkelijk verwarmd door een artesische bron op 580 meter diepte en op dit moment verwarmd door stadsverwarming, wordt in de herfst van 2016 voorzien van ‘digitale’ verwarmingsketels die de warmte van in het gebouw geïnstalleerde servers gebruiken voor de verwarming van het zwembadwater. Deze servers werken continu waardoor er een constante productie van digitale warmte is. 
Met deze wereldprimeur laat de stad Parijs zien dat lokale overheden op een economische en milieuvriendelijke manier kunnen bijdragen aan de verbetering van de energetische prestaties van gebouwen en aan de opslag van data: “De stad wil twee doelen bereiken: De bijdrage van duurzame en gerecyclede energie aan het Parijse energieverbruik vóór 2020 met 25% verhogen en tevens een aantrekkelijke en innovatieve stad zijn die de vestiging van efficiënte beveiligde datacenters stimuleert”.  [bron: www.eurocloud.fr]
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items