Infineon voor makers: Arduino-shields voor u!

16 oktober 2019, 15:40
Infineon voor makers: Arduino-shields voor u!
Infineon voor makers: Arduino-shields voor u!
De Europese halfgeleiderproducent Infineon produceert elektronische componenten voor een brede reeks aan toepassingen. Evaluatie- en ontwikkelboards die deze componenten ondersteunen, maken het leven van ontwerpers veel aangenamer. Nu Arduino de de facto standaard is geworden voor snelle prototyping-tools, brengt Infineon ook een serie Arduino-shields op de markt. Ze noemen dat Infineon voor makers. Download het gratis artikel waarin we dieper ingaan op een aantal van deze shields (zie beneden)!

Infineon is gespecialiseerd in automotive en vermogenselektronica en digitale beveiliging. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de shields voor deze toepassingsgebieden gedacht zijn.

Infineon voor Makers

In dit artikel gaan we dieper in op een aantal van deze shields. Daartoe behoren zowel drivershields voor borstel- en borstelloze motoren, evenals high-side en low-side belastingschakelaars. Van sensoren en LED-controllers tot Arduino-compatibele microcontroller-boards – Infineon heeft het allemaal.

In overeenstemming met de maker-scene worden de shields ondersteund door open-source Arduino-bibliotheken; de hardware-ontwerpen zijn beschikbaar als Eagle-bestanden (al dat lekkers is op GitHub te vinden).

De shields zijn verkrijgbaar in de Elektor Store.

Gratis download
Het volledige artikel is beschikbaar als een gratis PDF-bestand dat u via de 'bijlage' sectie hieronder kunt downloaden. Veel plezier!

 
Infineon for Makers
A selection of Infineon for Maker shields.
The green Arduino-compatible XMC1400 in the center is a pre-series board; production boards will be red.
Bijlage
20191001164043_Infineon-NL.jpg
Pret met ontwikkelboards van Infineon
De Europese halfgeleiderproducent Infineon produceert elektronische componenten voor een brede reeks aan toepassingen. Evaluatie- en ontwikkelboards die deze componenten ondersteunen, maken het leven van ontwerpers veel aangenamer. Nu Arduino de de facto standaard is geworden voor snelle prototyping-tools, brengt Infineon ook een serie Arduino-shields op de markt. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal van deze shields.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items