Elektor Team

Informatiepakket met hoogfrequente elektromagnetische simulaties

10 december 2013, 14:36
Informatiepakket met hoogfrequente elektromagnetische simulaties
Informatiepakket met hoogfrequente elektromagnetische simulaties

COMSOL introduceert een nieuw pakket met voorbeelden voor de RF-module van COMSOL's paradepaardje, COMSOL Multiphysics. Het pakket is uitgebreid met 20 nieuwe modellen die laten zien hoe de RF-module gebruikt kan worden bij de analyse van antennes en bij het toepassen van plasmon-technologie. Bovendien bevat het pakket een nieuwe serie benchmarking-tools die het de gebruiker mogelijk maakt de nauwkeurigheid van de simulaties te beoordelen.

 

Onder de voorbeelden bevinden zich onder meer een microstrip patch-antenne, een dubbellaags diëlektrische radome-lens, een ‘branchline’ koppeling, een ‘cavity’ filter en een diëlektrische resonator-antenne. Met behulp van deze voorbeelden kunnen de gebruikers snel vertrouwd raken met COMSOL Multiphysics en de RF-module. De instructies laten stap voor stap zien hoe een geometrie kan worden gemaakt en hoe materiaaleigenschappen, poorten en andere randvoorwaarden opgegeven kunnen worden. Ook het genereren van S-parameters komt aan bod en het berekenen van far-field-straling, beide van vitaal belang voor het nemen van ontwerpbesluiten.

 

Steeds meer ingenieurs en wetenschappers gebruiken COMSOL Multiphysics als simulatieplatform voor het onderzoeken en ontwikkelen van opkomende technologieën, zoals meta-materiaal en plasmon modelleren. Een reden die gebruikers aanvoeren voor de populariteit van COMSOL Multiphysics bij deze applicaties is de flexibiliteit van de gebruikersinterface. Deze accepteert anisotropische materialen, negatieve primitiviteit en permeabiliteit. Ook de algemene en ver geautomatiseerde solver-technologieën van de software worden genoemd als reden. Met het nieuwe pakket kunnen gebruikers zien hoe zij de RF-module nog beter kunnen toepassen bij RF- en microgolf-simulaties.

 

Meer info:
www.comsol.nl

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items