Elektor Team

Innovatieve Fluke-meetsnoeren

10 december 2013, 14:36
Innovatieve Fluke-meetsnoeren
Innovatieve Fluke-meetsnoeren

De nieuwe Fluke TL175 TwistGuard-testkabels zijn de enige testkabels ter wereld met in lengte aanpasbare testuiteinden voor gebruik in wisselende meetsituaties. Door eenvoudigweg te draaien aan de testkabel kan de gebruiker het onbeschermde sonde-uiteinde aanpassen van 19 mm tot 4 mm.

 

De gepatenteerde uitdraaibare hulzen die voldoen aan de allernieuwste elektrische veiligheidsvereisten beperken de blootstelling van de uiteinden, terwijl ze tevens de benodigde diversiteit bieden voor het verrichten van de meest uiteenlopende soorten metingen. De kabels zijn voorzien van de nieuwe WearGuard-indicator voor kabelslijtage. Elke testkabel is daartoe voorzien van twee lagen siliconenisolatie; de binnenste contrastkleur wordt zichtbaar wanneer de kabels worden ingekerfd, afschuren of op enige andere wijze beschadigd raken en moeten worden vervangen.

 

De dubbel geïsoleerde siliconenkabels zijn bestand tegen hoge temperaturen en blijven ook flexibel bij zeer lage temperaturen. Aan het sonde-uiteinde en het stekkeruiteinde zitten trekontlastingen voor extra zwaar gebruik. Volgens Fluke zijn deze tijdens tests zonder problemen onderworpen aan meer dan 30.000 buigingen. De universele ingangsstekkers zijn compatibel met alle instrumenten die geschikt zijn voor omhulde standaard-banaanstekkers van 4 mm.

 

Meer info:
www.fluke.com/fluke/nlnl/Accessoires/Industri%C3%ABle-meetsnoeren,-probes-en-klemmen/TL175.htm?PID=70420

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items