Intel Edison Breakout Board Kit bij Elektor verkrijgbaar

23 december 2014, 23:05
Intel Edison Breakout Board Kit bij Elektor verkrijgbaar
Intel Edison Breakout Board Kit bij Elektor verkrijgbaar

Het Intel Edison ontwikkelplatform is het eerste in een reeks van goedkope, kant-en-klare computerplatforms voor algemeen gebruik, die de drempel verlagen om met zo’n systeem aan de slag te gaan. Het is geschikt voor professionele ontwikkelaars van consumentenelektronica, maar ook voor het ontwerpen van prototypes en schakelingen voor het internet of Things (IoT).

De Intel Edison Compute Module combineert een groot aantal mogelijkheden in een kleine behuizing, ze biedt veel rekenkracht (een Intel SoC die een dual core, dual threaded Intel Atom CPU op 500 MHz en een 32-bits Intel Quark microcontroller op 100 MHz bevat), heeft een groot aantal I/O-aansluitingen en veel software-ondersteuning. Door deze eigenschappen is ze geschikt voor een  breed scala aan toepassingen.

Deze kit bestaat uit een Intel Edison Compute Module en een Intel Edison Breakout Board dat toegang geeft tot de interne 1,8 V I/O van de Intel Edison Module. Op het board zijn bovendien een voeding, acculader, USB OTG-schakelaar, UART-naar-USB-bridge, USB OTG-poort en I/O-header aanwezig.

De Edison-kit is binnenkort verkrijgbaar bij Elektor

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items