Intelligente armband bewaakt ouderen

25 november 2015, 00:30
Intelligente armband bewaakt ouderen
Intelligente armband bewaakt ouderen
Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec en de Belgische start-up Zembro zijn gestart met de productie en levering van de Zembro bracelet, een slimme armband die ervoor zorgt dat ouderen in contact blijven met hun familieleden en bekenden, onmiddellijk, altijd en overal. De eerste productieserie van Zembro bracelets wordt sinds begin november geleverd aan de klanten. 

Zembro is een combinatie van een horloge, een mobiele telefoon en een bewakingssysteem. Het slimme horloge werkt intuïtief en is voorzien van een heldere en eenvoudig te begrijpen interface. Met een volledig opgeladen accu werkt Zembro meer dan 10 dagen continu, dag en nacht. Zembro heeft geen zichtbare knoppen en werkt meteen zodra de accu is opgeladen, zonder dat er eerst iets moet worden geïnstalleerd.

Alle contacten van de Zembro-drager zijn via een smartphone-app verbonden met Zembro. Met een eenvoudige vingerdruk kan het alarm in Zembro worden geactiveerd en worden alle Zembro-contacten op de hoogte gebracht met een bericht. Deze kunnen vervolgens via het mobiele telefoonsysteem in de Zembro bracelet rechtstreeks bellen met de persoon die de armband draagt. Zembro maakt ook gebruik van GPS-lokalisatie en tracking. Met behulp van slimme algoritmes kan de bracelet bovendien leren om autonoom noodgevallen te detecteren, bijvoorbeeld bij verdwalen. De armband kan dankzij zijn waterdichte behuizing zowel binnenshuis als buitenshuis gedragen worden en zelfs onder de douche of tijdens het afwassen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items