Harry Baggen

Intelligente LED-lamp Alba

11 september 2014, 22:05
Intelligente LED-lamp Alba
Intelligente LED-lamp Alba

Het nieuwe Amerikaanse bedrijfje Stack heeft een intelligente LED-lamp met de naam Alba ontwikkeld, die zijn helderheid en kleurtemperatuur zelf aanpast aan de omgeving door middel van een aantal sensors. Zo past de lamp zijn helderheid aan als het omgevingslicht minder wordt, afhankelijk van de situatie wordt de kleurtemperatuur ook aangepast. Door middel van bewegingssensors herkent de lamp of er iemand in de kamer aanwezig is en het licht wel of niet moet worden igneschakeld. Naarmate de lamp langer in gebruik is, leert ze ook meer over het gedrag van de omgeving en personen, en past zich daar optimaal op aan.

Bij de lamp wordt ook een app geleverd, maar in tegenstelling tot bijv. de app voor de Philips Hue is deze app niet bedoeld voor een rechtstreekse bediening van de lamp, maar voor het aanpassen van verschillende parameters en het instellen van tijdpatronen wanneer de lamp moet werken. De lamp maakt gebruik van Zigbee voor de communicatie, voor gebruik van meerdere lampen in huis is slechts een enkele aanstuur-unit (hub) nodig.

De intelligente LED-lamp is niet goedkoop, een set van twee lampen en een hub wordt aangeboden voor $150. Momenteel kan men al bestellingen plaatsen, maar de lampen zullen pas in het eerste kwartaal van 2015 leverbaar zijn.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items