Elektor Team

Interactief tennisracket

10 december 2013, 14:37
Interactief tennisracket
Interactief tennisracket

Tennisfabrikant Babolat heeft een prototype getoond van een interactief tennisracket met de naam "Babolat Play & Connect". Het handvat van het racket zit propvol met elektronica en sensoren die een heleboel informatie over de bewegingen van de tennisspeler registreren. Op die manier kan men de bewegingen en het spel analyseren. Zo kunnen o.a. forehand, backhand, serveren, balspin, de positie van de bal op de snaren, de kracht en de snelheid tijdens het slaan worden geregistreerd.

 

Het geavanceerde racket ziet er net zo uit als een gewoon tennisracket, ondanks de grote hoeveelheid sensors en elektronica in het handvat. Alle opgenomen gegevens kunnen via een USB-aansluiting worden overgezet naar een computer voor verdere analyse. Het is ook mogelijk om de data "live" te volgen op een computer, tablet of telefoon via een draadloze verbinding.

 

Voor de ontwikkeling van het racket heeft Babolat samengewerkt met Movea, de ontwikkeling heeft vijf jaar geduurd. Op het onlangs gehouden Roland-Garros tennistoernooi in Parijs werd een prototype van het racket gedemonstreerd, waarbij de toeschouwers de gemeten gegevens live konden volgen op een groot scherm. Vanaf september zullen 100 prototypes van het racket wereldwijd worden getest, de serieproductie is gepland voor 2013.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items