Een introductie tot... Arduino

28 maart 2015, 21:50
Een introductie tot... Arduino
Een introductie tot... Arduino
Mogelijk het meest invloedrijke open-source hardware-initiatief ooit...

In 2003 startte de Colombiaanse student Hernando Barragán met de ontwikkeling van een programmeertaal en IDE die hij in 2004 onder de naam Wiring zou publiceren. Hij maakte deze als onderdeel van een project van het Interaction Design Institute Ivrea in Noord-Italië, onder leiding van software-architect Massimo Banzi. Het project was gebaseerd op Processing, een taal die speciaal voor de beeldende kunsten werd ontwikkeld door Casey Reas en Benjamin Fry van het MIT Media Lab. Naarmate het project ambitieuzer werd, kwamen er meer ontwikkelaars bij en samen vormden zij het oorspronkelijke team dat de Arduino creëerde: Massimo Banzi (Italië), David Cuartielles (Spanje), Tom Igoe (Verenigde Staten), Gianluca Martino (Italië) and David Mellis (Verenigde Staten).

Zij wilden iets maken dat eenvoudig en betaalbaar was en de mystieke sluier zou weghalen die de elektronica voor sommige mensen omhulde. Het zou voor iedereen mogelijk moeten worden om eigen toepassingen te ontwikkelen zonder een nerd te zijn. De tijd was hun vijand, want het geld van het instituut in Ivrea raakte op, waardoor het moest sluiten. Hoe nu verder? Zowel Processing als Wiring waren open-source en dus besloten ze om deze filosofie ook met de hardware te volgen. Daarna hebben we gezien hoe Arduino heeft geholpen om de elektronica-industrie te veranderen, en de rest is zoals men zegt geschiedenis. Arduino laat zien wat er gebeurt als technici zich buiten de gebaande paden begeven. En weet u, dat is fantastisch. Laten we vooral creatief en open-source blijven denken.

We maken er geen geheim van dat ook wij fan zijn van Arduino. In onze webwinkel verkopen we praktisch alle officiële Arduino board, toebehoren en kits. Van de klassieke UNO tot en met de 3D Printer Materia, ze zijn allemaal terug te vinden op onze Arduino merkpagina. Boeken en nog veel meer toebehoren voor het Arduino platform van onszelf en ook andere leveranciers is terug te vinden in de Arduino collectiepagina.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items