Wie op zoek is naar een manier om te beginnen met het ontwikkelen van IoT-toepassingen, zou eens kunnen kijken naar het Creator Ci40-platform van Imagination Technologies. Dit biedt veel mogelijkheden op het gebied van software en sensoren. Het systeem bestaat uit een Creator Ci40-hub, voorzien van een cXT200-chip, waarop OpenWrt, Debian en andere GNU/Linux-distributies kunnen draaien. De cXT200 bevat een dual-core, dual-thread interAptiv CPU met 256 MB RAM en is voorzien van 6LoWPAN, 802.11 ac 2x2 WiFi en Bluetooth 4.1.

De Creator Ci40 heeft Raspberry Pi B+-headers en mikroBUS-connectors, zodat veel kant-en-klare sensor- en driver-kaarten kunnen worden aangesloten. Er zijn ook een microSD-slot en een Ethernet-aansluiting beschikbaar. Het systeem wordt gevoed via een microUSB-connector.



Al met al ziet het er uit als een goed doordacht systeem. Het is ook te vinden op Kickstarter. Het Ci40-development board wordt geleverd met twee clicker-uitbreidingskaarten en 3 clicker-sensorkaarten. Het Kickstarter-project heeft nog enkele weken te gaan, maar heeft nu al meer opgebracht dan het streefbedrag.