IoT-naar-cloud-verbinding via 2G/3G -mobiele data, of via NB-IoT

20 februari 2018, 09:15
IoT-naar-cloud-verbinding via 2G/3G-mobiele data of NB-IoT. Afbeelding: STMicroelectronics
IoT-naar-cloud-verbinding via 2G/3G-mobiele data of NB-IoT. Afbeelding: STMicroelectronics
Veel studenten, systeemontwikkelaars en hobbyisten kunnen het bevestigen: op STMicroelectronics kun je rekenen als het gaat om bouwstenen waarmee je zo ongeveer alles aan alles kunt koppelen. En nu zijn er twee nieuwe Discovery Packs in de STM32-lijn die “een snelle verbinding van IoT-apparaten met cloud-services over 2G, 3G, 4G of Cat M1/NB1-netwerken” beloven.

Het hart van elk pack wordt gevormd door een STM32L496 Discovery-kaart en een STMod+ Cellular Expansion Board met een Quectel modem voor mobiele data. Als bijbehorende software levert STMicroelectronics de ‘Espruino’ embedded JavaScript-engine, die is geport naar de STM32L496 MCU, en een uitbreidingspakket onder de naam X-CUBE-CLD-GEN.

De P-L496G-CELL01-kit heeft een Quectel UG96-modem voor verbinding met de bestaande 2G/3G-netwerken overal ter wereld. (Is er iemand die dat nog gebruikt?) De andere versie, de P-L496G-CELL02 (URL wordt later aangekondigd) is bedoeld voor de opkomende 4G-standaards LTE Cat M1/NB1, ook wel bekend als NB-IoT, met de mogelijkheid om terug te vallen naar 2G door zijn BG96-modem.

STMicro heeft aangekondigd dat er nog meer gaan verschijnen “naarmate de vraag naar verschillende vormen van connectiviteit zich ontwikkelt”. 5G, misschien... Ga deze pakketten bekijken op Embedded World 2018, in Neurenberg, van 27 februari tot 1 maart, Hall 4A, stand 138-238.
 
Bron: STMicroelectronics
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items