Elektor Team

iPad/iPhone-calculator voor programmeurs

10 december 2013, 14:36
iPad/iPhone-calculator voor programmeurs
iPad/iPhone-calculator voor programmeurs

Calcuccino van Cambridge Coders is een wetenschappelijke rekenmachine voor iPhone/iPad, die speciaal is ontwikkeld voor programmeurs. De calculator maakt gebruik van de typische iPhone-menu's en schermbewegingen om de bediening zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Dat heeft geresulteerd in een rekenmachine die geschikt is voor zowel wetenschappelijke berekeningen als programmeerfuncties. Calcuccino biedt onder andere signed, unsigned en floating-point berekeningen, een variabele woordlengte van 2 tot 64 bits, een interactieve ASCII-tabel, bit-shifting en -rotatie, booleaanse logica, binaire, octale, decimale en hexadecimale notatie, bitsgewijze logica en natuurlijk de standaard functies zoals sin, cos, tan, log en wortel; bovendien ondersteunt de calculator IEEE-754.

 

De gebruiker kan de calculator bedienen door over het scherm te 'vegen'. Door over het display te bewegen met je vinger schakelt hij om naar een ander talstelel of weergaveformaat. Een veeg over het toetsenbord haalt de interactieve ASCII-tabel te voorschijn. Vaakgebruikte functieknoppen kunnen op een favorietenbalk worden geplaatst, de knoppen kunnen door de gebruiker zelf worden geprogrammeerd. Er is plaats voor maximaal 15 knoppen, waarvan er 5 op het scherm zichtbaar zijn. Calcuccino onthoudt waar u gebleven bent in een berekening, zodat u op een later tijdstip precies op die plek verder kunt gaan.

 

Calcuccino maakt optimaal gebruik van het zogenaamde retinal display op the nieuwe iPhone 4, zodat de calculator gestoken scherp wordt weergegeven. De calculator werkt met zowel iOS 4 en de voorganger iOS 3.
Een Lite-versie is gratis te downloaden in de AppStore van Apple, de volledige versie kost € 2,39.

 

Meer info:
www.cambridgecoders.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items