Is deze verwoesting te repareren?

13 juli 2017, 00:00
Kijk eens naar deze opname, gemaakt met een digitale microscoop. Als een chip in een Quad Flat Package ernstig beschadigd raakt, in dit geval door een zware mechanische inslag, zodat 5 pennen helemaal zijn afgebroken, als de print ook een klap heeft gehad en als er geen vervangende chip beschikbaar is, als… als… als… dan komt bij ons de vraag op of reparatie nog mogelijk is.
De meeste mensen zouden deze diskdrive waarschijnlijk meteen weggooien, maar in deze verbluffende video gaat iemand de uitdaging toch aan. Verbluffend... want de chip is de belangrijkste component van een harde schijf! Gelukkig stond er geen belangrijke data op, dus als de reparatie mislukt is er nog geen man overboord! Eigenlijk is reparatie niet nodig, het is vooral een uitdaging om te zien of het toch kan.
Omdat deze auteur zijn video’s uploadt ongeacht de uitkomst van zijn pogingen, weten we de uitkomst niet als we beginnen te kijken. In zijn woorden: "Geslaagde reparaties zijn niet de enige reparaties waar we iets van kunnen leren."
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items