IsoVu: Geïsoleerde metingen via glasvezel

22 augustus 2016, 16:00
IsoVu: Geïsoleerde metingen via glasvezel
IsoVu: Geïsoleerde metingen via glasvezel
Het nieuwe Tektronix IsoVu meetsysteem dat eerder dit jaar werd voorgesteld, is nu leverbaar. IsoVu maakt het mogelijk om nauwkeurig galvanisch gescheiden metingen uit te voeren met een grote bandbreedte. Daarbij kunnen differentiële signalen tot ±50 Vtop met een uitstekende commonon-mode-onderdrukking worden gemeten.
 
Tektronix IsoVu meetsysteem dat eerder dit jaar werd voorgesteld, is nu leverbaar. IsoVu maakt het mogelijk om nauwkeurig galvanisch gescheiden metingen uit te voeren met een grote bandbreedte. Daarbij kunnen differentiële signalen tot ±50 Vtop die op grote common-mode spanningen zijn gesuperponeerd, met een uitstekende commonon-mode-onderdrukking worden gemeten.

Het IsoVu-platform maakt gebruik van een elektro-optische omzetting, zodat het te meten object volledig geïsoleerd is van de aangesloten oscilloscoop. Het systeem bevat vier afzonderlijke lasers, een optische sensor, vijf glasvezels en verfijnde terugkoppel- en regelsystemen. De sensorkop die wordt aangesloten op het testpunt, is elektrisch volledig gescheiden van de ontvanger, de voeding geschiedt via een van de glasvezelverbindingen. Er zijn tien octrooi-aanvragen ingediend voor de toegepaste technologieën in dit systeem.

Met IsoVu kunnen nauwkeurig kleine differentiële signalen (5 mV...50 V) boven op grote common-mode spanningen worden gemeten van DC tot 1 GHz. IsoVu is het enige geïsoleerde meetsysteem waarbij de common-mode onderdrukking niet afneemt bij hogere frequenties. Er zijn 6 verschillende versies met de nieuwe IsoVu-technologie beschikbaar (200 MHz, 500 MHz en 1 GHz bandbreedte met 3 of 10 meter glasvezelkabel), de prijzen beginnen vanaf $12.000.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items