Dat het Bi-directionele DC power supply eindelijk volwassen is geworden bewijst ITECH met haar nieuwe, 2 kwadrant, IT6000C serie. Een volwaardig DC power supply (source) en een elektronische belasting (sink), met energy terug levering. Dit regeneratieve ontwerp draagt dan ook bij aan een forse energiebesparing en warmte ontwikkeling.

De IT6000C is nu al leverbaar in 7 spannings bereiken beginnend bij 80Vdc tot maar liefst 2.250Vdc. Verder beschikt dit bi-directionele programmeerbare power supply over een krachtige functionaliteit met uitstekende specificaties. Opvallend is de naadloze overgang van de Source naar de Sink mode. De standaard ingebouwde arbitrary golfvorm generator maakt het mogelijk om de veelzijdige functionaliteit en krachtige prestaties van de IT6000C serie snel en optimaal te benutten. Tevens ondersteunt deze de import van LIST files via de USB poort aan de voorzijde. Remote bediening is mogelijk via de standaard ingebouwde USB/CAN/LAN/digital IO-communicatie interfaces.

Het Bi-directionele concept met een instelbare Ri maakt de ITECH 6000C geschikt als batterij emulator, Solar Array Simulator en is natuurlijk uitermate geschikt voor de simulatie van bi-directionele DC grid’s in vele toepassingen. Diverse instelbare parameters maken het mogelijk om I-V curves te simuleren en om laad en ontlaad karakteristieken te definiëren. Speciaal voor de automotive applicaties is de IT6000C al voorzien van ingebouwde spannings vormen conform DIN 40839, ISO-16750-2 en ISO21848.

Voor uitgebreide specificaties van dit product verwijzen wij u graag naar de datasheet.