De T-962 is een infrarood reflow oven voor de assemblage van prototypes met SMD-componenten. Hij heeft geweldige doe-het-zelf opties. Deze verbeterde versie, die exclusief bij Elektor verkrijgbaar is, bevat de volgende verbeteringen: verbeterde beschermende aarding (PE) voor het ovenchassis en een extra thermische isolatielaag rond de oven om geuren te verminderen. Laten we eens een kijkje nemen.

Waarom een Infrarood Reflow Oven?

Wanneer SMD-componenten worden gesoldeerd, kunnen ze met de hand worden gesoldeerd met een hete lucht station of met een infrarood reflow oven. Een kleine SMD-oven voor de assemblage van prototypes thuis of op kantoor is de T-962. De printplaat wordt in zo'n oven geplaatst en gesoldeerd, waarbij een temperatuurprofiel wordt doorlopen. Op deze manier kunnen naast de klassieke SMD-componenten zoals SOIC, TSSOP, TQFP en QFN ook componenten met een meer veeleisende footprint worden gesoldeerd, zoals BGA's.

 
20230206155414_infrared-reflow-oven-t-962-improved-elektor-version.jpg
T-962 Infrarood Reflow Oven

De T-962

Aangezien elke printplaat anders is, en zowel de componenten als de soldeerpasta een ander temperatuurprofiel vereisen tijdens het soldeerproces, afhankelijk van de assemblage, biedt de T-962 verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Om deze processen uit te voeren, heeft de oven de beschikking over infraroodverwarmingen met een totaal vermogen van 800 watt. Actieve luchtcirculatie in de oven zorgt voor een betere verdeling van de warmte. Zelfs het solderen van meerdere printplaten is niet langer een groot obstakel. Met zijn soldeeroppervlak van 180 mm x 235 mm biedt de T-962 reflow-oven voldoende ruimte voor uw eigen printplaten. De T-962 is een aanvulling voor SMD-soldeerstations, omdat kleine hoeveelheden printplaten in een kortere tijd en met een gelijkblijvend soldeerresultaat kunnen worden gesoldeerd.
 
infrared_reflow_oven_t-962_improved_elektor_version_side.jpg
Zoals hierboven vermeld, bevat de verbeterde versie de volgende verbeteringen: verbeterde beschermende aarding (PE) voor het ovenchassis en een extra thermische isolatielaag rond de oven om geuren te verminderen.

Verbeteringen

Als u uw zoekmachine naar keuze gebruikt voor de T-962 zult u zeker op een aantal verbeteringen stuiten. Met name de open source firmware voor de T-962 maakt het mogelijk de machine beter te laten presteren dan de standaard. Er is slim gesleuteld aan de firmware en hij biedt een aantal geavanceerde functies. Voor het wijzigen van de firmware heb je alleen een USB-to-TTL converter en wat jumper-draadjes nodig. Om de firmware te updaten, moet u het apparaat losschroeven, wat betekent dat u uw garantie verliest, dus dit is op eigen risico. Er zijn nog enkele uitbreidingen voor deze oven, die u kunt vinden met uw zoekmachine naar keuze, die het apparaat beter maken dan het in standaard toestand is.

Wilt u een T-962 Infrarood Reflow Oven?

Als u nog steeds op zoek bent naar een T-962 Infrarood Reflow Oven, dan moet u van de gelegenheid gebruikmaken en een bezoek brengen aan de Elektor shop.