Murata, het bedrijf dat we allemaal kennen van spoelen en keramische filters, zegt dat zijn nieuwe energiebron UMAL langer meegaat dan conventionele secundaire batterijen. Volgens Murata is de UMAL door zijn laad-/ontlaad-eigenschappen en slanke vormfactor ideaal voor gebruik in onderhoudsvrije toepassingen zoals draadloze sensor-nodes en wearables. 

De UMAL heeft een nominale uitgangsspanning van 2,3 V, levert 12 mAh bij een maximale ontlaadstroom van 120 mA en is bestand tegen belastingsvariaties. De UMAL heeft een zeer lage inwendige weerstand van 200 milliohm en werkt bij temperaturen tussen -20 en +70 graden Celsius.

De nominale laadspanning is 2,7 V en de UMAL is geschikt voor snel laden en ontladen. Het vermogen om snel grote ontlaadstromen te kunnen leveren maakt een piek-reservoircondensator overbodig.  De UMAL heeft na 5000 laadcycli nog een laadcapaciteit van meer dan 90%. De afmetingen zijn 2,0 x 14,0 x 21,0 mm.

De UMAL heeft volgens de fabrikant een chemisch stabiele samenstelling die, zelfs als de uitgang wordt kortgesloten, geen brand- of rookgevaar oplevert.