Klasse-D audioversterker op 2,1 MHz

12 december 2016, 12:00
Klasse-D audioversterker op 2,1 MHz
Klasse-D audioversterker op 2,1 MHz
Texas Instruments heeft de eerste klass-D audio-eindversterker voor automotive toepassingen voorgesteld, die draait op 2,1 MHz. De vierkanaals TAS6424-Q1 kan maximaal 75 W per kanaal leveren. Dankzij de hoge schakelfrequentie kunnen de externe uitgangsfilters bij de nieuwe chip kleiner van afmetingen zijn en er kunnen tot 18 externe componenten worden uitgespaard in vergelijking met andere klasse-D versterkers. De TAS6424-Q1 ondersteunt bovendien high-resolution geluidsmateriaal met een sample-rate van 96 kHz.

De TAS6424-Q1 kan overweg met laagohmige belastingen tot 2 Ohm. Dankzij on-chip fase- en impedantiemetingen kunnen ontwerpers de schakeling eenvoudig aanpassen aan verschillende soorten belastingen, zoals woofers en tweeters. Dankzij een geïntegreerde D/A-converter wordt de uitgangsruis zeer laag gehouden op een waarde van 42 uVrms. Elektromagnetische storing wordt bij de TAS6424-Q1 gereduceerd doordat de schakelfrequentie boven de AM-band ligt. Hierdoor kan een schakeling met deze chip gemakkelijker voldoen aan EMC-voorschriften zonder uitgebreide extra maatregelen te treffen.

De door TI ontwikkelde grafische user-interface PurePath Console helpt ontwerpers bij het samenstellen van een configuratie rond de TAS6424-Q1. Voor het simuleren en optimaliseren van een schakeling met dit IC is een IBIS-model beschikbaar voor download. TI levert ook een TAS6424-Q1 evaluatiemodule.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items