Kleine lasergraveermachine via crowdfunding

17 april 2018, 15:12
Lasergraveermachine in actie. Afbeelding: Cubiio Muherz.
Lasergraveermachine in actie. Afbeelding: Cubiio Muherz.
De Taiwanese startup Cubiio Muherz heeft op Indiegogo een crowdfunding-campagne gedaan voor het financieren van de productie van een mini-lasergraveermachine. De campagne is 55-voudig overtekend en intussen afgesloten, maar er zijn nog enkele van deze apparaatjes goedkoop te krijgen.

Materiaalbewerking met een laser klinkt naar een grote installatie, veel veiligheidsvoorschriften, gevaar en grote kosten. Maar bij Cubiio is dat niet aan de orde, het is een graveermachine voor op tafel in de vorm van een kleine kubus. Natuurlijk werkt hij met een kleiner vermogen dan in de industrie de gewoonte is en we kunnen met dit apparaat echt geen blikstaal of zelfs maar een 5 mm dikke acrylplaat snijden. Maar papier en karton, dat lukt wel, zoals blijkt uit deze tabel.

 
Deze materialen kan de Cubiio graveren/snijden.
Afbeelding: Cubiio Muherz.

Cubiio Muherz heeft al een verbluffende 1,6 miljoen Dollar opgehaald; blijkbaar is er dus echt behoefte aan zoiets. Er zijn nog twee varianten verkrijgbaar: één voor $379 en één voor $399 inclusief beschermende bril. Er is ook nog een versie met een beschermende behuizing van acrylglas (Cubiio Shield) voor $519. Ze worden wereldwijd geleverd en de levering zal plaatsvinden in april en in juni 2018. Maar zelfs bij het begrensde vermogen van de laser is het toch te betwijfelen, of het in de EU wel toegestaan is, dat Jan, Piet en Klaas met zo’n apparaat aan de slag gaan. En voor kinderen en jongeren is de Cubiio beslist veel te gevaarlijk...
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items