Denis Meyer

Kleine tastbare objecten met ingebouwde aanraak- en bewegingsdetectie

27 september 2016, 18:20
Een Frans multidisciplinair projectteam met de naam AVIZ heeft zich als doel gesteld om de analyse en visualisatie van grote en complexe hoeveelheden data te verbeteren door analysemethodes en interactieve visualisatie met elkaar te integreren. Dit specifieke project gaat over het ontwerp en de implementatie van SmartTokens en illustreert het gebruik ervan met de introductie van een nieuwe tastbare gebruikersinterface voor het melden van gebeurtenissen en het plannen van persoonlijke werkzaamheden. 
SmartTokens zijn kleine tastbare voorwerpen die verschillende manieren van aanraken en bewegen kunnen detecteren en deze als afzonderlijke ‘triggers’ draadloos kunnen verzenden. SmartTokens vormen een open platform voor het embedden van eenvoudige sensorfuncties in kleine voorwerpen, waardoor de ontwerpmogelijkheden voor tastbare gebruikersinterfaces worden verruimd. 
 

Deze gebeurtenismelder is maar een voorbeeld. We kunnen ons ook voorstellen dat verschillend gevormde SmartTokens voor interactieve bordspellen of datapresentaties worden gebruikt. Hebt u andere toepassingsideeën of wilt u de technologie verbeteren? SmartTokens zijn volledig open-source. Alle informatie die nodig is voor het maken en gebruiken van SmartTokens is als .pdf te downloaden van Github.

We hopen u snel meer nieuws te kunnen melden over briljant recent werk van hetzelfde team met betrekking tot het volgende onderwerp: Zooids: Building Blocks for Swarm User Interfaces (Mathieu Le Goc, Lawrence Kim, Ali Parsaei, Jean-Daniel Fekete, Pierre Dragicevic, Sean Follmer, Proceedings of the 29th Annual ACM Symposium on User Interface Software & Technology (UIST 2016), Juni 2016, Tokyo, Japan, nog niet gepubliceerd). 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items