Elektor Team

Kleinste driver voor 132 LED’s

10 december 2013, 14:36
Kleinste driver voor 132 LED’s
Kleinste driver voor 132 LED’s

De nieuwe AS1130 van austriamicrosystems kan 132 LED’s aansturen en heeft afmetingen van slechts 5 x 5 mm. Met dit IC kunnen ontwikkelaars besparen op printoppervlak en het aantal lagen van de print, en kunnen er ook goedkopere connectoren worden toegepast. Voordelen voor de eindgebruikers zijn een langere accugebruikstijd, betere kleureffecten en vloeiender verlopende animaties. De AS1130 kan worden gebruikt voor het aansturen van dot-matrix displays in draagbare apparaten zoals mobiele telefoons en speelgoed, maar ook in niet-draagbare huishoudelijke apparatuur, informatiepanelen en industriële toepassingen zoals energieverbruiksmeters.

 

De AS1130 maakt gebruik van een 12 x 11 cross-multiplextechniek en beschikt voor elke LED over een 8-bits dimfunctie waarvoor geen externe weerstand nodig is. Daarnaast wordt een 8-bits analoge stroomregeling gebruikt voor compensatie van de verschillen in helderheid tussen verschillende kleuren of voor het instellen van de witbalans bij RGB-LED’s. Er zijn 36 geheugenframes voor korte animaties of voor gebruik als buffer om de belasting van de hostprocessor te verminderen. Door de toegepaste cross-multiplextechniek zijn er maar 12 verbindingen nodig om alle 132 LED’s te kunnen aansturen.

 

De AS1130 LED-driver is verkrijgbaar in een ultrakleine CS-WLP-20-behuizing, en in een SSOP-28-behuizing voor toepassingen waarbij ruimte geen beperkende factor is.

  

Meer info:
http://www.austriamicrosystems.com/eng/led-driver/AS1130

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items