STM
Elektor Team

Kleinste en nauwkeurigste chipset voor plaatsbepaling

10 december 2013, 14:36
Kleinste en nauwkeurigste chipset voor plaatsbepaling
Kleinste en nauwkeurigste chipset voor plaatsbepaling

STMicroelectronics introduceert een complete hardware-oplossing voor geavanceerde systemen voor plaatsbepaling, die gebruik maakt van tien verschillende vectoren. De chipset meet lineaire, hoek- en magnetische verplaatsing in drie dimensies, aangevuld met verplaatsing in hoogte. Hiermee wordt onder andere navigatie bij afwezigheid van GPS-signalen mogelijk in gebouwen met meerdere verdiepingen en in bergachtig en bebost terrein. 

 

De nieuwe chipset bestaat uit een geo-magnetische module van 3x5x1 mm (LSM303DHLC) die op drie assen zowel lineaire beweging meet als beweging ten opzichte van het aardmagnetisch veld, een drie-assige digitale gyroscoop van 4x4x1 mm (L3G4200D) en een silicium druksensor van 3x3x1 mm waarmee hoogteverschillen van 30 cm kunnen worden gedetecteerd. De druksensor heeft een meetbereik tussen 260 en 1260 hectopascal wat overeenkomt met een hoogte tussen -700 m en +10.000 m ten opzichte van het zeeniveau.

De integratie van deze chipset in draagbare consumentenapparatuur wordt ondersteund door de iNEMO-software-engine van STM, die de output van deze sensoren via speciale algoritmes omzet in zeer nauwkeurige plaatsinformatie.

 

De nieuwe MEMS-chipset is nu beschikbaar voor evaluatiedoeleinden. Productie in grote aantallen staat gepland voor het derde kwartaal van 2011.

 

Meer info:
www.st.com/internet/com/press_release/p3156.jsp

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items