Kleinste GPS-ontvangerchip

10 januari 2014, 00:00
Kleinste GPS-ontvangerchip
Kleinste GPS-ontvangerchip

Telit en SiTime hebben samen de op dit moment kleinste en energiezuinigste GPS-ontvangerchip gemaakt. De op SiRFstarIV gebaseerde Jupiter SE880 ontvangermodule is ondergebracht in een LGA-behuizing van 4,7 x 4,7 mm en kan langdurig in de slaapstand verblijven waarbij het stroomverbruik slechts

15 µA bedraagt, terwijl het ontwaken binnen 1 seconde kan plaatsvinden. In de module is een Jupiter SE880 miniatuur GPS-ontvanger van Telit gecombineerd met energiezuinige MEMS SiT15xx-oscillatoren van SiTime. Door de kleine afmetingen en het lage energieverbruik kunnen met deze chip navigatiesystemen worden ontwikkeld die kleiner zijn dan de huidige systemen, en die minder vaak hoeven te worden opgeladen.
 
De 32 kHz SiT15xx-familie heeft een basisstroomverbruik van 750 nA en veel energiebesparende functies, waardoor de ontvangermodule energiezuiniger is dan systemen met kristaloscillatoren. De filtersectie van het hoogfrequent GPS-gedeelte bevat naast de gebruikelijke SAW-filters ook een 2,4 GHz notchfilter waarmee stoorsignalen van bijvoorbeeld WiFi hotspots, Bluetooth-systemen en draadloze telefoons worden onderdrukt.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items