Elektor Team

Kleinste SMD-transformator voor LAN-toepassingen

10 december 2013, 14:37
Kleinste SMD-transformator voor LAN-toepassingen
Kleinste SMD-transformator voor LAN-toepassingen

TDK introduceert de op dit moment kleinste pulstransformator voor LAN-toepassingen. Met afmetingen van slechts 3,2 x 3,2 x 2,8 mm neemt de transformator 30% minder ruimte in dan de tot nu toe verkrijgbare pulstransformatoren. De zelfinductie bedraagt 150 µH, de verliesdemping is 2,5 dB tussen 100 kHz en 100 MHz, en de parasitaire capaciteit van de wikkelingen is bij 100 kHz slechts 25 pF.

 

Omdat de transmissiesnelheid bij Ethernet van 100 tot 1.000 Mbps is toegenomen worden er in LAN-toepassingen meer pulstransformatoren gebruikt. Bovendien worden er meer transformatoren op één printplaat gemonteerd waardoor kleine afmetingen van essentieel belang zijn. Daarnaast worden LAN-interfaces tegenwoordig niet alleen in computers, maar ook in LCD-tv’s en andere audiovisuele apparaten toegepast.

 

Voor de serieproductie van de nieuwe transformatoren met het typenummer ALT3232M maakt TDK gebruik van een geautomatiseerd wikkelproces, waardoor de variaties in elektrische eigenschappen die optreden bij handmatig wikkelen sterk worden gereduceerd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items