Kloppen is de nieuwe afstandsbediening

6 juni 2016, 11:00
Kloppen is de nieuwe afstandsbediening
Kloppen is de nieuwe afstandsbediening
Met Knocki, een intelligent rond doosje, kan elk oppervlak tik- of klopgevoelig worden gemaakt. De Kickstarter-campagne voor Knocki heeft al dik 700.000 dollar opgeleverd, er blijken dus veel mensen interesse te hebben in dergelijke functionaliteit.

Knocki wordt op een tafel of een deur geplakt of geschroefd en herkent trillingen zoals tikken of kloppen op het betreffende oppervlak. Je kunt het apparaatje zelf commando's leren, bijvoorbeeld een keer kloppen is de TV aan, twee keer kloppen volume omlaag en drie keer kloppen volume omhoog. Via een wifi-verbinding kan Knocki de commando's doorsturen naar een ander apparaat. Het apparaat lijkt ook heel handig voor ouderen die niet goed overweg kunnen met kleine knoppen of om een hulpdienst te alarmeren.

Inmiddels zijn er al zo'n 4000 voorbestellingen voor Knocki's binnen. Op dit moment kunnen belangstellenden nog een Knocki reserveren voor een prijs van $89. Het klinkt (?) allemaal heel leuk, maar we vragen ons af of het apparaatje na het eerste enthousiasme ook daadwerkelijk regelmatig gebruikt zal worden.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items