LabVIEW NXG maakt LabVIEW (weer) gemakkelijk

29 mei 2017, 13:09
LabVIEW NXG maakt LabVIEW (weer) gemakkelijk
LabVIEW NXG maakt LabVIEW (weer) gemakkelijk
De grafische programmeeromgeving LabVIEW (LV) bestaat al sinds 1986. Intussen is het uitgegroeid tot een de facto industriestandaard voor data-acquisitie, besturing van instrumenten en industriële automatiseringstoepassingen, zonder dat het uiterlijk ooit echt is veranderd. Nu, 31 jaar later, heeft National Instruments (NI), de producent van deze tool, besloten dat het tijd is om het roer om te gooien. Daarom is nu het gloednieuwe LabVIEW NXG verschenen.

LV is altijd bedoeld geweest om programmeren gemakkelijk te maken voor mensen zonder (grote) programmeerkennis: door de grafische benadering hoefde de gebruiker weinig of geen regels code te schrijven. Misschien klopte dat in 1986, maar tegenwoordig, zelfs NI geeft het toe, heeft LV een hoge leercurve en is er ook veel programmeren bij nodig. LV NXG is ontwikkeld om dat op te lossen.

Natuurlijk zijn er in de loop der jaren veel revisies van LV uitgekomen, met elk jaar een grote release, en dat is dit jaar niet anders, dus de huidige versie is LV 2017, maar tot nu toe waren dat altijd toevoegingen aan en verbeteringen van het bestaande programma, de onderliggende technologieën zijn nooit echt veranderd. Maar LV NXG, waarbij NXG staat voor “next generation”, is een nieuw platform gebouwd op en met behulp van de technologieën van vandaag. Hoewel het werkt met hetzelfde compiler-backend als LV 2017, is LV NXG helemaal vernieuwd en biedt het het gemak en de communicatiemogelijkheden die we verwachten van moderne software.

Huidige gebruikers met een onderhoudscontract krijgen LV NXG 1.0 gratis bij LV 2017. Hoewel er al bètatests lopen met LV NXG 2.0 en de release is gepland voor later dit jaar, moet versie 1.0 worden beschouwd als een volwaardige versie, gericht op mensen die nog niet eerder met LV hebben gewerkt. LV “classic” zal nog vele jaren worden ondersteund: er zijn gewoon veel te veel gebruikers, dat is een marktaandeel dat je niet zomaar weggooit.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items