Langer werken met uw accu? Daar is een app voor!

12 september 2018, 18:40
Werkt door energieverspilling te beperken
 
Werkt door energieverspilling te beperken
 
Het klinkt raar, maar het werkt echt! Installeer een app en werk elke dag een uur langer op uw Android-telefoon.
 
Onderzoekers van de University of Waterloo hebben een app ontwikkeld waarmee de accu van een smartphone maximaal één uur per dag langer werkt, zonder de prestaties ernstig te verslechteren. De meest recente versies van Android gebruiken techniek waarmee gelijktijdig meerdere vensters kunnen worden geopend, vergelijkbaar met de mogelijkheden van een bureaublad-PC. Maar die techniek gebruikt extra energie uit de accu. Dat kan voor een groot deel worden voorkomen door deze nieuwe app te installeren.
 
De app werkt door de helderheid van het scherm te reduceren bij de apps die op de achtergrond draaien. Als u werkt met de ene applicatie, wordt de helderheid van de andere vensters verminderd, zodat er minder stroom wordt verbruikt. 200 smartphonegebruikers hebben het al geprobeerd en rapporteren een verbetering van 10 tot 25%.
 
De energiebesparende app zorgt dat de telefoon minder warm wordt dankzij het gereduceerde energieverbruik. En minder vaak laden zorgt voor een langere levensduur van de accu. De resultaten van het onderzoek MultiDroid: An Energy Optimization Technique for Multi-Window Operations on OLED Smartphones zijn  onlangs gepubliceerd in IEEE Access.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items