Teledyne LeCroy heeft een nieuwe serie WaveRunner 8000 oscilloscopen met bandbreedtes van 500 MHz tot 4 GHz geïntroduceerd. De nieuwe oscilloscopen zijn voorzien met een zeer uitgebreide toolset, de grootste die momenteel in de industrie beschikbaar is. Bovendien is de WaveRunner 8000 serie uitgerust met de nieuwe MAUI-gebruikersinterface die de bediening en setup bijzonder eenvoudig maakt.

De nieuwe MAUI (Most Advanced User Interface) met OneTouch functionaliteit zorgt voor een gemakkelijke en efficiënte bediening van vrijwel alle functies van de WaveRunner 8000 scoops. Dankzij OneTouch kan de gebruiker met één vingerbeweging kaders of waarden verslepen, wissen of plakken, cursors (ver)plaatsen en kanalen, wiskundige functies en meetparameters instellen. Het grote aanraakscherm reageert op alle gebruikelijke bewegingen zoals drag, drop, knijpen en vegen.

Naast alle reeds ingebouwde tools zijn er nog diverse optionele software-pakketten leverbaar voor o.a. automatische compliance-metingen en debugging-mogelijkheden. De WaveRunner 8000-modellen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen met maximaal 16 digitale ingangskanalen en tot een sample-rate van 40 GS/s.